رابطه فناوری نانو و صنعت هوشمندسازی

  فناوری نانو یکی از جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا می باشد و نوید فوق العا ...

3

رابطه فناوری نانو و صنعت هوشمندسازی

رابطه فناوری نانو و صنعت هوشمندسازی

دسامبر 5, 2021 - 9:57 ق.ظ

صنعت هوشمندسازی

 

فناوری نانو یکی از جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا می باشد و نوید فوق العاده ای در صنعت ساخت و ساز است.

 

با جایگزین کردن مصالح نانویی می توانیم افزایش دوام و ایمنی مصالح و ساختمان، صرفه جویی در مصرف انرژی، عدم تخریب محیط زیست و حفاظت از منابع طبیعی را به همراه داشته باشیم.

 

فناوری نانو به عنوان یک فناوری کلیدی و میان رشته‌ای، فرصت‌های زیادی را جهت تقویت رقابت در صنعت ساخت و ساز نظیر ساخت و ساز سریع‌تر، منعطف تر، مطلو‌ب تر، پایدارتر و مقرون به صرفه‌تری را فراهم کرده است.

 

و زمینه‌های کاربردی این فناوری، تقریباً در تمام بخش‌های ساختمان شامل اسکلت، طراحی نما، مهندسی ساختمان (سیستم‌های ساختمانی) و طراحی داخلی را شامل می‌شود.

 

کنترل خواص مواد در مقیاس نانو و نیز کنترل اثرات فیزیکی و شیمیایی مربوطه، تولید مصالح ساختمانی چندمنظوره با کارایی بالا را ممکن می‌سازد، که این امر باعث ایجاد ارزش افزوده، افزایش دوام، کیفیت و پایداری محیط زیست می‌شود.

 

 

قابل ذکر است این فناوری کاربرد وسیع و چشمگیری در احداث زیرساخت‌های اصلی نظیر سدها، را‌ه‌ها، پل‌ها و کانا‌ل‌ها و… دارد.

 

 

نانو خانه یا ساختمان نانو در درجه اول ساختمانی است هوشمند. یعنی با استفاده از تکنولوژی روز نسبت به تغییرات پیرامون و نیازهای استفاده کنندگان واکنش نشان می دهد و خود را تغییر می دهد تا بهترین بهره وری را داشته باشد.

 

همانگونه که پوست انسان با ذکاوت تمام در برابر پرتوهای آفتاب تیره می شود تا بازتابش را از سطح پوست افزایش دهد بدنه های بنا نیز باید نسبت به تغییر شرایط واکنش نشان داده و تغییر کنند مثلا تغییر رنگ دهند.

 

برای این منظور ساختمان باید واجد سیستم دریافت کننده و تحلیل اطلاعات باشد تا به محض ورود یک دیتای جدید تغییر یابد و عملکرد خود را ارتقاء بخشد.

 

استفاده از مواد بر پایه فناوری نانو می‌تواند در میزان بهره‌وری انرژی خانه‌های هوشمند و همچنین در استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر پیشرفت قابل‌توجهی به وجود آورد.

 

فناوری نانو با در نظر گرفتن موازنه زیبایی‌شناسی همراه با محدودیت‌های معماری، بدون آسیب زدن به عملکرد ساختمان همه جوانب را در نظر می‌گیرد.

 

این علم که با عنوان نانوتکنولوژی یاد می‌شود، مواد عایق پیشرفته مانند فیبرهای تقویت‌شده با الیاف فیبری، پنلهای عایق خلأ که نسبت به فناوری پیشین بسیار نازک هستند را معرفی می‌کند.

 

این مواد عایق علاوه بر معماری زیبا، وزن ساختمان را کاهش می‌دهند. همچنین می‌توان از این مواد عایق در لوله‌کشی خانه‌های هوشمند استفاده نمود و معیارهای حرارتی را کاهش داد.

 

 

 

 

 

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *